Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Home

Alternatieve tekst foto.

Thema

Space Thema

Ruimtereis

Vlinder Thema

Vlinders en wolken

Alternatieve tekst foto.

Standaard Thema

Space Thema

Girl Power

Space Thema

Camouflage

Alternatieve tekst foto.

PicoSol

PicoSol helpt mensen in arme landen met zonnepanelen. Deze mensen hebben nog geen stroom, omdat het te duur is om kabels te leggen. Zonnepanelen maken stroom (Zonnestroom) op elke plek waar de zon schijnt. Die stroom kunnen ze overal voor gebruiken, zoals voor verlichting en het pompen van water.

Dankzij stroom uit zonnepanelen kunnen mensen zich beter ontwikkelen. En nog op een milieu-vriendelijke manier ook!

PicoSol helpt kindertehuizen:

Jongetjes voor zonnepaneel.

Foto: Jongetjes bij een zonnepaneel.

In kindertehuizen in ontwikkelingslanden wonen kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Kinderen kunnen ’s avonds het licht aanzetten en soms zelfs televisie kijken dankzij stroom uit zonnepanelen.

PicoSol helpt dorpen met schoon water:

Alternatieve tekst foto.

Kind bij waterkraan die aangesloten is op een waterpompt die op zonnestroom werkt.

Schoon water is vaak een groot probleem. Het zijn meestal de moeders die dit moeten oplossen. Ze zijn uren bezig om water te verzamelen. De bron is vaak ver buiten het dorp. Het moet met emmertjes worden gehaald. Een zonnepomp doet het slimmer en gemakkelijker. Met energie van de zon!

PicoSol helpt ziekenhuizen:

Onderzoeker kijkt door een microscoop

Deze arts kijkt door een microscoop. Dankzij zonnestroom kan hij mensen in zijn ziekenhuis mensen beter maken.

Met een beetje stroom kan een dokter op een afgelegen dokterspost al veel betere zorg verlenen. Sommige medicijnen moeten worden gekoeld, en dat kan dankzij zonnepanelen in een koelkast. En door zelf kleine operaties uit te voeren, kan hij soms het leven van zijn patient redden.

Kinderen sparen voor kinderproject.

Computerklas in Cambodja

Deze kinderen krijgen computerles. Dankzij zonnepanelen kunnen kinderen binnenkort ook op het platteland leren computeren.

Hoe kun je computeren als er geen stroom is? Met zonnepanelen natuurlijk! PicoSol spaart nu voor een school op het Cambodjaanse platteland, zodat die kinderen ook leren computeren. Help jij ons mee? Klik hier voor meer informatie.